NOS WielrennenAangepast

Bau en Lau: Tour nu al super

Waar Bauke Mollema en Laurens ten Dam tijdens de Tour van vorig jaar steeds verder wegzakten in het klassement, gaat het nu iedere dag iets beter. De twee renners van Belkin eindigden in de laatste bergrit bij de besten en staan overall op de plekken zeven (Mollema) en acht (Ten Dam).

Mollema praat in de Avondetappe met een grote glimlach over zijn prestaties van de laatste twee dagen. "Vorig jaar was ik de laatste week niet helemaal fit, nu was dat in het begin. Ik was niet helemaal uitgerust genoeg in de Alpen en de Vogezen. Ik ben blijven vechten voor het klassement en ben blij dat ik de schade heb weten te beperken."

"Aan elkaar gewaagd"

Tijdens de Alpenetappes zag Mollema zijn ploeggenoot Ten Dam meerdere keren bij hem wegrijden en tussen de verschillende bergritten was het stuivertje wisselen in klassement. "Dat vond ik niet erg, hoor. We zijn goed aan elkaar gewaagd. Het is alleen maar heel mooi dat we met z'n tweeën in de topacht staan en ik hoop dat het zo blijft."

Dan moeten ze zaterdag in de tijdrit van 54 kilometer wel concurrenten als Leopold Konig (negende) en Haimar Zubeldia (tiende) voorblijven. Ten Dam ziet er een beetje op tegen. "Hij is wel heel lang, sodemieters. Ik heb nog niet vaak zo'n lange tijdrit gereden. Het wordt een dik uur volle bak afzien en dan zien we aan het einde wel waar we staan."

In de bus keken de twee renners al even naar de resultaten van de concurrentie in de meest recente tijdritten. "Die Tsjech, König, blijkt in de Vuelta elfde te zijn geweest in de tijdrit, dus dat is een goede tijdrijder. En Zubeldia is dat ook. Dus we moeten zelf zo hard mogelijk rijden."

"Tour gewoon super"

De twee mannen durven ook vast even terug te kijken op de hele Tour en doen dat met een tevreden gevoel. Ten Dam: "Het was gewoon super voor de ploeg, deze Tour. Waarschijnlijk hebben we twee man in de toptien en we hebben de mooiste rit gewonnen. Vandaag winnen we het dagploegenklassement in een bergrit, dus we staan morgen op het podium te zwaaien. Dat is leuk voor de jongens."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl