NOS WielrennenAangepast

Nibali: ik juich pas in Parijs

Vincenzo Nibali had al aangetoond dat hij de sterkste was in de Tour de France en de concurrentie maakte zich al geen illusies meer. Toch wilde de Italiaan van Astana in de laatste bergrit nog laten zien dat alleen hij recht had op de gele trui. Hij won al een rit in de Vogezen en de Alpen en boekte in de Pyreneeënrit naar Hautacam zijn vierde ritzege.

"Ik wilde heel graag nog een rit winnen en wilde dat heel graag hier", zei Nibali. "Ik was het ook wel verplicht aan mijn ploeg. Ze hebben de hele dag weer heel hard voor mij gewerkt."

"Gewoon wat moois laten zien"

De al gedemoraliseerde opponenten waren ook in de laatste bergrit niet in staat Nibali bij te benen. "Deze Tour ligt me gewoon", zei hij. "Niet te veel vlakke ritten en een paar aankomsten bergop. Twee jaar geleden was het veel vlakker. Er werd maar twee keer bergop gefinisht. De Tour van dit jaar komt veel zwaarder op me over dan die van andere jaren."

"Ik was altijd al goed in het klimwerk en mijn conditie is deze Tour van begin tot eind goed", aldus Nibali. "Elke etappe probeerde ik deze Tour weer wat tijd te winnen en zo heb ik een voorsprong opgebouwd. Ik had me gedeisd kunnen houden, maar ik voel me ook na bijna drie weken nog topfit. Dus dacht ik, ik laat gewoon nog wat moois zien."

"Voorsprong geeft rust"

De 29-jarige Nibali werd twee jaar geleden al eens derde in de Tour de France, won vorig jaar de Giro d'Italia en is nu op weg naar zijn eerste eindzege in de Tour. De Italiaan heeft inmiddels een voorsprong van 7.10 op nummer twee Thibaut Pinot.

De eindzege in de Tour kan hem bijna niet meer ontgaan, maar Nibali rekent zich nog steeds niet rijk. "Deze voorsprong geeft wel enige rust", zei hij. "Maar ik moet alert blijven. Ik blijf gefocust tot de laatste rit. Ik ga pas juichen als ik Parijs heb gehaald in het geel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl