NOS WielrennenAangepast

Nibali was toch "beetje bang"

Hoewel Vincenzo Nibali de dag begon met een comfortabele voorsprong op zijn naaste concurrenten, was hij niet gerust op een goede afloop. Net na de race toonde de geletruidrager zich bijzonder opgelucht "na een zeer nerveuze race".

"Het was op papier een verraderlijke dag, met vier zware cols en een finish bergop. Het ging van meet af aan zo hard", vertelde Nibali. "En vier van dit soort cols, die doen echt pijn hoor."

"Ik ben opgelucht, want ik was toch wel een beetje bang", vervolgde de Italiaan van Astana. "Het had in een rit als deze direct op de eerste klim kunnen ontploffen en wat doe je dan? Maar gelukkig was ik vandaag goed," zei Nibali.

Valverde vreest Péraud

Nummer twee Alejandro Valverde eindigde op de tiende plaats. De ervaren Spanjaard had het op de slotklim moeilijk, maar liep toch nauwelijks schade op. Uiteindelijk verloor hij wel tijd op Nibali en op nummer vier Jean-Christophe Péraud, maar won vijf seconden op nummer drie: Thibaut Pinot.

Valverde heeft nu 5.26 achterstand op Nibali, Pinot 6.00 en Péraud 6.08. In de strijd om de tweede plaats achter de onaantastbare Vincenzo Nibali ziet Valverde Péraud als gevaarlijkste rivaal.

"Ik kende vandaag moeilijke momenten, maar ik had gelukkig mijn ploeggenoten om me heen", zei Valverde. "Ik vond mijn ritme terug en kon de schade op Nibali en Péraud beperken. Pinot en Péraud staan dicht achter me. Die laatste vrees ik het meest omdat hij een goede tijdrijder is."

Op de voorlaatste dag wacht de renners nog een individuele tijdrit over 54 kilometer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl