NOS WielrennenAangepast

Majka: moest wachten van Riis

Rafal Majka boekte op Pla d'Adet zijn tweede ritzege in deze Tour de France en verstevigde bovendien zijn leidende positie in het bergklassement. De Pool pakte dubbele punten op de laatste col van buitencategorie en staat daardoor op respectabele afstand van de nummer twee, Vincenzo Nibali.

"Deze zege is ook voor mijn ploeg", zei de Pool van Tinkoff-Saxo na afloop. "Ze hebben ook vandaag veel werk voor me verricht. Ik ben Nicolas Roche ook dankbaar. Hij heeft sterk gereden."

Majka plaatste zijn beslissende jump op de slotklim, passeerde Giovanni Visconti en ging solo over de meet. "Ik ging weg en passeerde iedereen", zei hij.

Het was voor Majka in de zeventiende etappe geen kwestie van kiezen tussen de bolletjestrui of de ritzege. Hij kreeg tijdens de rit het advies van zijn ploegleider Bjarne Riis om zijn krachten te sparen. "Bjarne riep dat ik moest wachten. Want als ik de etappe zou winnen, haalde ik extra punten en behield sowieso ook de bolletjestrui."

Majka niet eens met straf

Aan het begin van de slotklim had Majka even last van een motor. Hij tikte de motor aan, om vervolgens een knipoog in de camera te geven. Het leverde hem een straf van enkele seconden op en strafpunten voor de groene trui. "Ik vind niet dat ik fout zat. Die motor zat te dichtbij en hij maakte het mij moeilijk om in te halen. Ik raakte hem wel aan, maar liet me niet trekken ofzo", vond de etappewinnaar.

Majka's ploeg kreeg vorige week een flinke tik te verwerken toen kopman Alberto Contador de strijd moest staken. "Het is voor ons een Tour met twee verhalen. We hebben veel pecht gehad, maar we zijn blijven vechten met als doel om etappes te winnen", aldus de Pool.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl