NOS NieuwsAangepast

Alleen huldiging Oranje bij WK-titel

Het Nederlands elftal wordt alleen gehuldigd als het team wereldkampioen wordt. Dat hebben de KNVB en de gemeente Amsterdam vanmorgen afgesproken.

Burgemeester Van der Laan bevestigt berichtgeving daarover van het persbureau ANP en het AD. Van feestelijkheden bij een troostprijs is geen sprake.

Toen Oranje vier jaar geleden in Zuid-Afrika als tweede eindigde, bood Amsterdam de spelers en de staf wél een rondvaart door de grachten aan. Daarna werden de spelers gehuldigd op het Museumplein.

Volgens Van der Laan is er deze keer voldoende tijd om duidelijk te maken dat Oranje alleen een rondvaart en een huldiging krijgt als het team als wereldkampioen terugkeert.

Halve finale

De meest waarschijnlijke datum voor een huldiging is dinsdag 15 juli, twee dagen na de finale. Als Oranje zich plaatst voor de laatste ronde, vliegen de spelers daags erna, op maandag 14 juli, terug naar Nederland.

Komende woensdag moet het Nederlands elftal in de halve finale aantreden tegen Argentinië. Bij winst gaan de KNVB en de gemeente Amsterdam voorbereidingen treffen voor een eventuele huldiging.

Burgemeester Van der Laan is met vakantie in Italië, maar keert terug als de festiviteiten in zijn stad doorgaan.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl