NOS NieuwsAangepast

Vleesbedrijf VION weer in de fout

Vleesbedrijf VION is opnieuw in de fout gegaan. Het bedrijf heeft vlees verkocht dat niet aan de voedselveiligheidseisen voldeed.

VION ontdekte dat het vlees niet aan de wettelijke criteria voldeed, maar haalde het desondanks niet terug. Bovendien deed het bedrijf geen melding bij de NVWA, wat wel verplicht is.

De fout kwam aan het licht tijdens een inspectie van de NVWA in maart. De vleesverwerker uit Boxtel krijgt een boete en wordt binnenkort opnieuw geïnspecteerd.

"Direct actie ondernomen"

VION zegt dat er inderdaad een te hoge concentratie van bepaalde bacteriën is gevonden op worst, maar spreekt tegen dat er vervolgens niets is gedaan. "VION heeft direct actie ondernomen en de kleine partij teruggehaald bij het distributiecentrum en direct vernietigd."

Het bedrijf benadrukt dat het vlees nooit in de winkel is terechtgekomen, en dat bij een nieuwe inspectie alles in orde was. "VION betreurt het dat er onnodig een verkeerd en ongenuanceerd beeld is geschetst rondom een administratieve procedurefout."

'Biologische' ham

In december kwam VION in opspraak, toen bekend werd dat het met etiketten had gesjoemeld. In 2012 verkocht het bedrijf een partij gewone ham als biologische.

De 11.000 kilo ham werd verkocht aan supermarkten. VION kreeg daarvoor een boete van 15.000 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl