NOS VoetbalAangepast

WK dag 13: Luis of Mario?

Wie zien we terug in de achtste finales? Luis Suárez of Mario Balotelli? Uruguay of Italië? Dinsdag om 18.00 staan de twee landen in groep D tegenover elkaar om in een direct duel uit te maken wie naar de volgende ronde gaat. Uruguay moet winnen om zeker te zijn van de volgende ronde, Italië heeft genoeg aan een gelijkspel.

Het is aan Engeland om in het andere groepsduel met Costa Rica het geschonden blazoen op te poetsen. De Engelsen verloren hun eerste twee duels tegen Italië (2-1) en Uruguay (2-1) en zijn uitgeschakeld. Costa Rica is de verrassing in groep D; met twee gewonnen duels is het al zeker van de volgende ronde.

Rekenen in groep C

Zo simpel liggen de zaken in groep C niet. Beide wedstrijden, die om 22.00 uur starten, zijn nog van belang. Colombia is zeker van de achtste finales. Ivoorkust, Japan en Griekenland maken allemaal nog kans op het tweede ticket voor de knock-outfase.

Ivoorkust heeft de beste uitgangspositie. Bij winst op Griekenland zijn de 'Oranje Olifanten' door naar de volgende ronde. Ook bij een gelijkspel mag Ivoorkust nog hopen op de volgende ronde, maar dan is het deels afhankelijk van de uitslag bij Japan - Colombia. Als bij een gelijkspel voor Ivoorkust de Japanners met twee doelpunten verschil winnen, dan gaan zij door naar de achtste finales.

Japan en Griekenland moeten hoe dan ook winnen om kans te maken op de volgende ronde. Winnen beide landen, dan wordt hun doelsaldo doorslaggevend. De Japanners hebben daarbij vooraf het voordeel met een doelsaldo van -1 tegen dat van -3 voor de Grieken.

Programma dinsdag:

18.00 uur: Italië - Uruguay

18.00 uur: Costa Rica - Engeland

22.00 uur: Japan - Colombia

22.00 uur: Griekenland - Ivoorkust

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl