NOS NieuwsAangepast

Belgen des duivels over camping

De Nederlandse verantwoordelijke voor de Devillage, de Belgische supporterscamping in Rio, heeft toegegeven dat hij heeft gefaald. Maar de compensatie die hij voorstelt, maakt de supporters van de Rode Duivels nog bozer dan ze al zijn.

Om de Devillage op poten te zetten, sloot de Koninklijke Belgische Voetbalbond een deal met de Oranjecamping. Deze organisatie doet al vele jaren hetzelfde voor Nederlandse supporters op grote toernooien en die zijn doorgaans tevreden over de faciliteiten. Met het eerste Belgische project is het dus grondig misgelopen.

Boze Belgische supporters eisen hun geld terug omdat er amper douches en toiletten zijn en omdat er geen stroom of internet is. De Devillage is verre van de beloofde luxecamping waarvoor de Rode Duivels-fans gemiddeld 4000 euro hebben betaald.

Confrontatie

Gisteren ging Oranjecamping-baas Jokko de Wit zelf de confrontatie aan met de boze Belgische supporters. Na het ontbijt verontschuldigde hij zich te midden van de morrende fans. "We zijn hier drie jaar mee bezig geweest", zei hij, "maar wat het uiteindelijk is, is niet wat we beloofd hadden. We hebben gefaald, onze excuses."

De Wit stelde "per direct" drie compensaties voor: gratis bier gisteravond van 17.30 tot 19.00 uur, een gratis busticket naar Copacabana en een permanente verlaging van de drankenprijs van 2,25 euro naar 2 euro.

"Een schande"

Deze minimale tegemoetkomingen wekten bij een deel van de supporters alleen hoongelach op, anderen werden alleen maar bozer. "Compleet respectloos tegenover ons", klonk het. "Hij en de voetbalbond lachen ons, de trouwste supporters, in ons gezicht uit. Het is een schande."

Op de vraag of de kampeerders een deel van hun geld terugkrijgen, wilde De Wit niet antwoorden. "Ik zit straks samen met de voetbalbond", zei hij. "Nadien zullen we opnieuw communiceren."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl