NOS NieuwsAangepast

Meer hulp gezocht bij pedohulplijn

De hulplijn Stop it Now! is sinds de oprichting, twee jaar geleden, bijna 500 keer benaderd. In het tweede jaar werd er veel vaker gebeld en gemaild dan in het eerste jaar. Inmiddels worden tientallen mensen behandeld voor hun seksuele gevoelens voor kinderen.

De hulplijn is niet alleen bedoeld voor pedo's die worstelen met hun eigen gevoelens, maar ook voor mensen die zich zorgen maken over het gedrag van iemand in hun omgeving en voor hulpverleners.

Behandeling

In het eerste jaar werd de hulplijn 182 keer benaderd. In het tweede jaar gebeurde dat 290 keer, blijkt uit het jaarverslag van Stop it Now!.

In twee jaar tijd belden 185 mannen en zes vrouwen die zich zorgen maken over hun eigen gevoelens voor kinderen. 54 daarvan werden in langdurige behandeling genomen.

Subsidie

De hulplijn werd twee jaar geleden opgericht door de psychiatrische kliniek De Waag en het Meldpunt Kinderporno. Zij namen het idee over uit Engeland en de Verenigde Staten.

In november dreigde er een einde te komen aan de hulplijn omdat de minister na de startsubsidie geen vervolgsubsidie wilde geven. Uiteindelijk kreeg Stop it Now! toch weer een tijdelijke subsidie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl