NOS NieuwsAangepast

Nachtmerrie op 442 meter hoogte

Het is een angstbeeld om op een glazen vloer op honderden meters hoogte te staan, en dan te merken dat het glas begint te barsten. Het is gisteren echt gebeurd in de Willis Tower in Chicago, de voormalige Sears Tower.

Mensen gingen met de lift naar een hoogte van 442 meter om daar in een glazen kubus die aan de buitenkant van het gebouw bevestigd is, te genieten van het uitzicht.

Het genoegen was van korte duur omdat de glazen vloer van de kubus begon te kraken en te barsten. In paniek renden de bezoekers de kubus uit, vertelt een van de betrokkenen.

Glas onbreekbaar

De toeristen kregen voor hun stap in de glazen kubus te horen dat alles honderd procent veilig was. "Maar plotseling werd het tegendeel bewezen," vertelde Ernesto Garibay na afloop.

"Ik kan me niet herinneren of ik eraf sprong of kroop, het gebeurde allemaal ongelooflijk snel en het was angstaanjagend. Zelfs nu kan ik nauwelijks geloven wat er gebeurd is. Ik had 103 verdiepingen naar beneden kunnen vallen."

Geen gevaar

Een woordvoerder van de Willis Tower zegt dat niemand gevaar heeft gelopen. Het uitzichtpunt bestaat uit vier lagen dik glas. "Als er een barst, zijn er nog drie over, dus niemand zal naar beneden tuimelen." De uitzichtpunten werden gisteren meteen voor inspectie en reparatie afgesloten.

Toeristen worden vandaag weer gelokt met de slogan: Get out on the ledge if you dare!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl