NOS NieuwsAangepast

DoggyDating: Tinder voor honden

Je hond er met een ander vandoor? Dat is het idee van DoggyDating, een nieuwe app voor honden. Want hoe toegewijd je als baasje ook bent, er gaat niets boven ravotten met andere honden, vindt de bedenker.

Op de app kan je precies zien waar op dat moment andere honden worden uitgelaten. Je maakt een profiel aan voor je hond, compleet met foto's, het ras, geslacht en karakter. Als je profielen van andere honden onder je favorieten zet, krijg je een melding als die honden ook buiten zijn.

Tinder

Een soort Tinder voor honden, zegt bedenker Nicole Kinsbergen. "Want je selecteert op de hond, het baasje heeft geen profiel." Maar je doet het ook een beetje voor jezelf: "Want als de hond blij is, is de baas ook blij. En het is ook gezellig voor baasjes, of handig 's avonds laat, als je niet in je eentje nog een rondje wil lopen."

Kinsbergen kwam op het idee toen ze haar eigen hond uitliet - en nu heeft ze een wereldprimeur. De app is sinds vandaag te downloaden in Google Play en rond half maart in de AppStore, en werkt in Nederland en België.

In Nederland wonen bijna 2 miljoen honden, in België ruim 1 miljoen. Ruim 250 baasjes hebben de app nu gedownload, in de paar uur dat 'ie online is. Je kan ook eerst rondsnuffelen op de Facebookpagina.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl