NOS NieuwsAangepast

Koninklijke familie op foto in Lech

Door koningshuis-verslaggever Kysia Hekster

De jaarlijkse fotosessie van de koninklijke familie in het Oostenrijkse Lech zit er op. Zo'n 55 journalisten, cameramannen en fotografen waren er. Behalve uit Nederland waren ook vertegenwoordigers uit Duitsland, België, Oostenrijk, Frankrijk en Groot-Brittannië naar het wintersportoord gekomen om de koninklijke familie vast te leggen.

Het is vandaag precies twee jaar geleden dat prins Friso door een lawine werd verrast en onder de sneeuw bedolven raakte. Na ruim anderhalf jaar in coma te hebben gelegen overleed hij in augustus vorig jaar. Aan de familie was vandaag niet te merken dat het een beladen datum is.

Gewillig poseerden koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Mabel, prins Constantijn en prinses Laurentien. Ook alle kleinkinderen van prinses Beatrix waren er.

Hulpgeroep

Het enige onverwachte moment was toen prinses Ariane, jongste dochter van Willem-Alexander en Máxima van de skilift viel en haar moeder om hulp riep. Een toegesnelde beveiliger bracht uitkomst.

Het fotomoment is onderdeel van de zogeheten mediacode, die in 2005 door de Rijksvoorlichtingsdienst is opgesteld. Op grond van deze code wordt enkele malen per jaar ten behoeve van de pers een "geregisseerde" fotosessie met de koninklijke familie gehouden. In ruil daarvoor wordt de familie de rest van de vakantie met rust gelaten door de media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl