NOS NieuwsAangepast

Gouverneur wist van Bridgegate

Gouverneur Chris Christie van New Jersey was op de hoogte van het afsluiten van de George Washington Bridge in september. Dat stelt de ambtenaar die verantwoordelijk was voor het dichtgooien van de brug.

De Republikein Christie heeft altijd ontkend op de hoogte te zijn geweest van de afsluiting. De gouverneur is een van de belangrijkste kandidaten voor de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen van 2016. Zijn kantoor spreekt ook nu de aantijging tegen.

Verkeerschaos

De affaire is in de VS 'Bridgegate' gedoopt. Een van de medewerkers van Christie regelde dat de brug werd afgesloten om een Democratische burgemeester dwars te zitten. Die had geweigerd om Christie te steunen tijdens zijn campagne voor het gouverneurschap. Door het afsluiten van de brug ontstond een enorme verkeerschaos in Fort Lee waar de Democraat burgemeester is.

Christie raakte in opspraak door de affaire. Hij ontsloeg twee medewerkers op staande voet vanwege 'Bridgegate' onder wie zijn rechterhand Bridget Kelly. Hij bood excuses aan.

Bewijs

Volgens ambtenaar David Wildstein die de sluiting van de brug overzag, kwam de opdracht om de brug te sluiten direct van het kantoor van de gouverneur. Ook is er volgens Wildstein bewijs dat Christie zelf op de hoogte was van de afsluiting.

Welk bewijs dat dan precies is, schrijft hij niet in de brief die door zijn advocaat openbaar is gemaakt. Tot nu toe steunde Wildstein de gouverneur, die tevens een oude schoolvriend van hem is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl