NOS NieuwsAangepast

NS verlengt volle spitstreinen

De Nederlandse Spoorwegen maken een aantal overvolle treinen in de spitsuren langer. Het gaat om negen sprinters en zeven intercity's, schrijft de NS in een brief aan de reizigersorganisatie Rover.

Twee spitstreinen zijn in november al verlengd, de overige veertien worden met ingang van komende week uitgebreid met een aantal coupés. Zondag gaat de nieuwe dienstregeling in.

Klachten

De maatregel van de NS volgt op een stroom klachten van reizigers die via een speciaal meldpunt zijn verzameld. De afgelopen maanden moedigden de conducteurs reizigers in volle treinen aan om over de krapte te klagen.

Een speciale werkgroep gaat alle klachten kritisch bekijken om te bepalen of aanvullende maatregelen nodig zijn. Ook worden er meer mensen ingezet om bij de start van de nieuwe dienstregeling te tellen of het aantal treinpassagiers op de trajecten overeenkomt met de prognoses.

Trajecten

De langere treinen worden op specifieke tijdstippen ingezet op de routes Amsterdam-Zwolle, Den Haag CS-Enschede, Uitgeest-Rotterdam CS en Den Bosch-Nijmegen.

Bekijk hier of ook uw trein wordt verlengd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl