NOS NieuwsAangepast

Kroon mag boek niet promoten

Kapitein Marco Kroon mag van Defensie geen promotie maken voor zijn vandaag verschenen boek Danger Close. De reden is dat hij is teruggekeerd naar het Korps Commandotroepen van de Koninklijke Landmacht. Wie bij de commando's wil dienen, mijdt de publiciteit, zegt Defensie.

UHB Uitgevers had grote plannen voor de promotie van het boek. Gezien de belangstelling van de media was daar alle reden toe, zegt Jan Louwers van UHB.

"Helaas kregen wij enkele weken terug van Marco het bericht dat hij niet in de media mag optreden", zegt Louwers. Voor de promotie is nu een nieuwe opzet gemaakt. Zo neemt de Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif op 25 november een exemplaar in ontvangst.

Danger Close

Danger Close gaat over Kroons belevenissen in Afghanistan in 2006. Kroon vertelt onder meer over de militaire operaties waarbij hij betrokken was en het menselijk leed dat hij zag.

Kroon ontving voor zijn heldhaftig optreden in Afghanistan de Militaire Willemsorde.

In het boek gaat hij ook in op de rechtszaak die na zijn terugkeer tegen hem werd aangespannen. Kroon werd beschuldigd van drugsbezit, maar werd vrijgesproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl