NOS NieuwsAangepast

Republikeinen: twijfels na gesprek

Het Nieuw Republikeins Genootschap (NRG) is niet tevreden over het gesprek met de gemeente Amsterdam over de aanhoudingen op Koninginnedag. Ze spraken gisteren met elkaar over wat er precies is gebeurd op 30 april, maar volgens het NRG heeft dat weinig opgeleverd.

De republikeinen Hans Maessen en Joanna van der Hoek werden kort voor de balkonscène bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander door politieagenten aangehouden toen ze op de Dam demonstreerden. Er zou sprake zijn geweest van een persoonsverwisseling, maar dat vindt het NRG vreemd. Maessen legitimeerde zich met zijn rijbewijs.

Telefoonverbinding

Ook zouden de agenten tijdens de aanhouding niet goed contact hebben kunnen krijgen met collega's in de stad. De republikeinen vinden dat gek, omdat er de hele dag geen meldingen zijn geweest van slechte telefoonverbindingen.

Het Nieuw Republikeins Genootschap zegt dat het gesprek met burgemeester Van der Laan en plaatsvervangend korpschef Pronker weinig heeft opgeleverd. Morgen praat de Amsterdamse gemeenteraad nog over de kwestie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl