NOS NieuwsAangepast

Hotelketen koopt ss Rotterdam

Het voormalige passagiersschip ss Rotterdam wordt voor 29,9 miljoen euro verkocht aan hotelketen WestCord Hotels. Het horecaschip is nu nog eigendom van de Rotterdamse woningcorporatie Woonbron.

Woonbron heeft het schip voor 250 miljoen euro verbouwd tot hotel en restaurant. Dat was veel meer dan gepland, en leverde een grote financiële strop op.

Affaire

Toenmalig bestuurder Kromwijk van Woonbron stapte als gevolg van de affaire op en de corporatie kreeg opdracht van het ministerie van VWS om het schip te verkopen.

Het is de bedoeling dat de overdracht plaatsvindt tussen 1 januari en 1 april 2013. Beide partijen werken nog aan het overleg met de vakbonden, de ontbinding van het contract met de huidige hotelexploitant en de juridische afwikkeling van een beslag dat ligt op de de aandelen van het schip.

Holland-Amerika Lijn

De Rotterdam is een van de bekendste Nederlandse naoorlogse passagiersschepen. Het voer op de Holland-Amerika Lijn en deed later dienst als cruiseschip.

Vorige maand werd bekendgemaakt dat investeerders uit Oman belangstelling hadden voor het schip, maar door de overeenkomst met WestCord kan het schip op zijn plaats in Rotterdam blijven liggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl