NOS NieuwsAangepast

Hotmail verandert in Outlook.com

Er staan grote veranderingen op stapel voor Hotmailgebruikers: hun emaildienst zal door Outlook.com worden vervangen. Met de nieuwe dienst probeert Microsoft de grote concurrent Google af te troeven. Microsoft zette vandaag een voorproefje op hun website.

Pas volgend jaar komt er definitief een einde aan Hotmail maar je kunt, als je al een Hotmailaccount hebt, het nieuwe e-mailprogramma nu al gebruiken.

Nieuwe features

Een van de nieuwe features is de integratie van sociale media als Facebook, Twitter en Google+. De gebruiker kan statusupdates volgen in zijn e-mailprogramma. Ook bellen via internet kan via Outlook.com: Skype heeft ook een plek gekregen.

Opvallend is dat Microsoft belooft dat de inhoud van de e-mails van hun gebruikers niet wordt gebruikt om advertenties te personaliseren. Dat gebeurt bij de voornaamste concurrent Gmail wel.

Populariteit daalt

Ook al is Hotmail nog steeds de grootste e-maildienst ter wereld, de populariteit daalt. Met de veranderingen probeert Microsoft gebruikers terug te krijgen die zijn overgestapt naar Gmail, van Google. Nu zit ongeveer 36 procent van de e-mailers bij Hotmail; 31 procent gebruikt Gmail.

Hotmail is al sinds 1997 in handen van Microsoft. Het bedrijf bestaat sinds 1996 en daarmee is het een van de eerste gratis online e-maildiensten ter wereld.

Wat verandert er voor jou?Niet zo heel veel. Je @hotmail, @msn of @live.com blijft gewoon bestaan.Wel kan je een @outlook.com adres toevoegen.De webmaildienst wordt in een nieuw jasje gestoken.Je hoeft niets te installeren. Ook geen Outlook, het blijft een webmaildienst.Foto's en andere bestanden worden opgeslagen in de 'cloud': SkyDrive.Heel veel sociale diensten als Facebook en Twitter zijn toegevoegd.De komende maanden blijft www.hotmail.com gewoon bereikbaar.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl