NOS NieuwsAangepast

Nederland, de grootste loser van het Songfestival

John de Mol zou het regelen. Hij organiseerde het Nationaal Songfestival en dat zou een act opleveren waarmee we eindelijk weer een beetje mee konden doen. Ook met het optreden op het Eurovisie Songfestival zelf zou hij zich gaan bemoeien, want er was de laatste jaren veel te weinig gedaan met de podiumact daar.

Het mocht allemaal niet baten. We kregen weer niet genoeg punten in de halve finale van het festival. En daarmee zijn we momenteel de grootste loser van de jaarlijkse liedjescompetitie.

Acht jaar

2004. Toen overleefden we voor het laatste de halve finales en mochten we mee doen op het 'echte' Songfestival, dankzij Re-Union. Daarmee zijn we het enige land dat de afgelopen acht jaar de finales niet haalde.

Er zijn wel wat andere loserlandjes die de afgelopen jaren maar een paar keer meededen en het daardoor niet haalden. Slowakije bijvoorbeeld, dat land deed tien jaar lang niet mee en was sinds de terugkeer in 2009 tot op heden nog niet succesvol. Gisteren overleefde het land voor het vierde jaar op rij de halve finale niet.

Geschiedenis

Maar hoe je de statistieken verder ook bekijkt, dat wij het momenteel het slechtste doen is een feit. Wij zijn het enige land dat er al acht jaar lang uitvliegt met de halve finales. Vorig jaar eindigden we zelfs op de allerlaatste plaats.

Gelukkig kunnen we nog altijd trots terugkijken in de geschiedenisboeken, want we hebben het Songfestival vier keer gewonnen. In 1957, 1959, 1969 en 1975...

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl