Een streektrein van Keolis
In samenwerking met
Oost
NOS Nieuws

Keolis wil na FC Twente-wedstrijd niet meer stoppen op station in late uurtjes

Vervoerder Keolis overweegt om niet langer te stoppen op station Enschede Kennispark na afloop van voetbalwedstrijden van FC Twente laat in de avond. Volgens Keolis ontstaan er gevaarlijke situaties door de grote aantallen supporters en kan de veiligheid van mensen niet worden gegarandeerd. De vervoerder eist maatregelen.

Een woordvoerder van Keolis zegt tegen regionale omroep Oost dat zich eerder "levensgevaarlijke situaties" hebben voorgedaan op het station. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die op het spoor belanden.

"Het is een relatief klein station en na de wedstrijd gaan fans massaal naar buiten om nog snel de laatste trein te kunnen pakken. Dan wordt het dringen en drukken, want we kunnen maar 400 mensen vervoeren in een trein."

Station Enschede Kennispark

Machinisten maken zich ook zorgen over incidenten in de trein door supporters die zich misdragen. "Ze belagen medewerkers, zowel fysiek als verbaal, medereizigers worden belaagd, ze richten vernielingen aan, trekken aan de noodrem en verkeren onder invloed van drank of andere middelen", aldus Keolis.

Aankomende dinsdag kunnen supporters na de wedstrijd tegen Heerenveen - die om 20.00 uur begint - gewoon de Keolis-trein pakken, maar volgens Oost is het de vraag of dat ook geldt voor de wedstrijd tegen Fenerbahçe, begin oktober.

FC Twente, de gemeente, ProRail, NS en de provincie onderzoeken nu wat er mogelijk is. Keolis denkt aan een poortjessysteem waarbij het treinstation tijdelijk kan worden afgesloten als het maximumaantal reizigers is bereikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl