Ousmane Dembélé maakt na een kwartier met wat geluk de 0-1
NOS VoetbalAangepast

Koemans Barcelona boekt welkome zege op Juventus na turbulente dagen

Rustig is het bij Barcelona nooit, maar de afgelopen vijf dagen waren zelfs voor de Catalaanse club met recht turbulent te noemen. De overwinning in het Champions League-treffen met Juventus (0-2) was dan ook zeer welkom voor de ploeg van Ronald Koeman en Frenkie de Jong.

Eerst was daar de verloren Clásico tegen Real Madrid, waarin het spel bovendien teleurstellend was. Daarna het vroegtijdig aftreden van voorzitter Josep Bartomeu, die en passant bekendmaakte dat de club positief stond tegenover een Europese Super League, met alleen de allerbeste en -rijkste clubs. 'Going out with a bang', noemt men dat.

Niets helpt beter om de verhitte gemoederen en opgelaaide onvrede te sussen dan een zege. Als die dan ook nog eens behaald wordt tegen een van de grootste clubs van Europa is dat alleen maar mooi meegenomen.

Frenkie de Jong speelt de hele wedstrijd, waaronder een helft als centrale verdediger

De overwinning was terecht, Barcelona had op bezoek bij Juventus meer balbezit en nam het vijandelijke doel vaker onder vuur, maar kwam wel met wat geluk tot stand. Ousmane Dembélé tekende na een kwartier voor de openingstreffer, met een schot van afstand dat door een touché dusdanig van richting veranderde dat Wojciech Szczesny kansloos was (0-1).

Bovendien vond Álvaro Morata namens Juventus drie keer het net, maar werden alle drie zijn goals door scheidsrechter Danny Makkelie en VAR Kevin Blom afgekeurd wegens buitenspel.

Aan de andere kant had echter ook Antoine Griezmann het geluk niet aan zijn zijde. De veelbekritiseerde Fransman, door Koeman in de Clásico nog op de bank gehouden, raakte twee keer de paal.

Vijf minuten nadat Juventus-verdediger Merih Demiral zijn tweede gele kaart had gekregen, bepaalde Lionel Messi de eindstand op 0-2. De Argentijn benutte een strafschop, na een overtreding van Federico Bernardeschi op invaller Ansu Fati.

Barcelona won ook zijn eerste groepswedstrijd en gaat met zes punten aan de leiding in groep G, voor Juventus. Het Hongaarse Ferencváros en Dinamo Kiev speelden met 2-2 gelijk en zijn daardoor van de hatelijke 'nul' af.

De stand in de groep van Barcelona

In groep F herstelde Borussia Dortmund zich van de smadelijke nederlaag tegen Lazio van vorige week. Dankzij late goals van Jadon Sancho (strafschop) en Erling Haaland won Dortmund met 2-0 van FC Zenit.

Omdat het Club Brugge van aanvoerder Ruud Vormer en het Lazio van Wesley Hoedt gelijkspeelden (1-1) verkleint Dortmund het gat met die clubs tot één punt.

De stand in de groep van Borussia Dortmund

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl