Spelers van DC United zaten al in de kleedkamer
NOS Voetbal

MLS-duel net voor aftrap uitgesteld vanwege positieve coronatest

Het duel tussen Toronto FC en DC United in de Amerikaanse voetbalcompetitie is vlak voor de aftrap uitgesteld. Volgens de organisatie van de Major League Soccer (MLS) zijn twee spelers mogelijk positief getest op het coronavirus.

"Volgens het protocol worden clubs een dag voor de wedstrijd getest", staat in de verklaring van de MLS. "De testen van gisteren leverden een niet bevestigd positief resultaat (DC United) en een onduidelijk resultaat (Toronto FC) op bij twee spelers."

Volgens het protocol moesten beide teams zondagochtend opnieuw worden getest, maar omdat de wedstrijd al om 9.00 uur (Amerikaanse tijd) zou beginnen, kon de MLS niet anders dan het duel uitstellen.

Bij Toronto FC staan Jozy Altidore (oud-speler van AZ) en Michael Bradley (oud-speler van sc Heerenveen) onder contract. Spelers van DC United zaten al in de kleedkamer toen de MLS besloot om de wedstrijd niet door te laten gaan.

Dinsdag werd al bekend dat FC Dallas de herstart van de competitie moet missen. Tien spelers van de club bleken besmet met corona.

Toernooivorm in Disney World

De Amerikaanse voetbalcompetitie MLS begon donderdag weer, nadat er een aantal maanden niet werd gevoetbald vanwege het coronavirus. De MLS, die voor de coronapauze pas twee speelrondes onderweg was, wordt in toernooivorm afgerond in Disney World in Orlando.

De nummers één en twee van de groepsfase en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de knock-outfase. De finale van het 'MLS is Back'-toernooi staat op 11 augustus op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl