De Graafschap-topscorer Ralf Seuntjens

Periodetitel voor De Graafschap, Cambuur behoudt marge in eerste divisie

De Graafschap heeft de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie veroverd. De Superboeren hadden in eigen huis aan een overwinning op Jong AZ genoeg en voldeden ruimschoots aan die opdracht: 5-1.

SC Cambuur, de laatst overgebleven concurrent in de strijd om de periodetitel, was met 4-2 te sterk voor Jong PSV. De Friezen blijven daarmee koploper in de eerste divisie, met vier punten meer dan De Graafschap.

Beluister hieronder de reactie van De Graafschap-trainer Mike Snoei:

De champagne kon in Doetinchem al snel koud worden gezet. De Graafschap stond na veertig minuten al op een 4-0 voorsprong, door doelpunten van Ralf Seuntjens, Daryl van Mieghem, Branco van den Boomen en Javier Vet.

Na de pauze tekende topscorer Seuntjens met zijn tweede treffer voor de 5-0. Thijs Oosting nam even later het Alkmaarse doelpunt voor zijn rekening.

Feest bij Cambuur na een treffer van Robert Mühren

Cambuur had thuis aanzienlijk meer problemen met de beloften van PSV. Tot twee keer toe kwamen de Eindhovenaren terug van een achterstand.

Twintig minuten voor tijd tekende Jamie Jacobs namens de Friezen voor de 3-2, waarna topscorer Robert Mühren vanaf de strafschopstip voor 4-2 zorgde.

Bij Jong PSV maakte Michal Sadílek zijn rentree na meer dan twee maanden blessureleed. De Tsjech deed de hele wedstrijd mee.

Weer unicum Jong Ajax

Nummer drie Jong Ajax speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Telstar, nadat het al vroeg op een 2-0 voorsprong was gekomen. Voor de bezoekers wist Reda Kharchouch twee keer te scoren.

Waar Jong Ajax afgelopen week met een historisch jong elftal speelde, viel vrijdagavond opnieuw een opvallend feitje te noteren. De Amsterdammers speelden voor het eerst twee wedstrijden op rij in dezelfde opstelling.

FC Volendam liet de kans liggen om in punten gelijk te komen met Jong Ajax. De nummer vier speelde thuis met 2-2 gelijk tegen nummer vijf Go Ahead Eagles.

Het laaggeklasseerde Roda JC haalde in Kerkrade uit tegen FC Dordrecht: 5-0.