Silvio De Sousa (links) van Kansas Jayhawks heeft het aan de stok met James Love III van Kansas State Wildcats
NOS Sport

Basketbalpotje mondt uit in massale vechtpartij

Een massale vechtpartij heeft de basketbalwedstrijd tussen Kansas, met de Nederlander Tristan Enaruna in de gelederen, en Kansas State ontsierd.

Tot een paar seconden voor tijd was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar met nog drie tellen op de klok loopt de wedstrijd in de Amerikaanse universiteitscompetitie volledig uit de hand.

Kansas State-speler DaJuan Gordon loopt op de basket af en denkt te gaan scoren, maar Silvio De Sousa van Kansas steekt daar een stokje voor. Hij blokt het schot, waardoor Gordon op de grond belandt.

Dan ontaardt de wedstrijd in een massale vechtpartij. De spelers op de bank bemoeien zich ermee en De Sousa staat op een gegeven moment zelfs dreigend met een stoel boven zijn hoofd.

Er zijn inmiddels forse straffen uitgesproken voor dit incident. Een van de aanstichters, De Sousa, heeft een schorsing van twaalf wedstrijden gekregen.

Kansas-coach Jeff Long zei na afloop van de wedstrijd tegen KCTV dit gedrag 'onacceptabel' te vinden. "Er is in de universiteitscompetitie en op de Universiteit van Kansas geen plek voor dit gedrag."

De wedstrijd eindigde in een overwinning voor Kansas (81-60). De twee universiteiten staan op 29 februari opnieuw tegenover elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl