Wilfried Zaha viert de 2-2 tegen Manchester City

City en Palace delen de punten na sensationele slotfase

Manchester City heeft in een duel met een sensationele slotfase in eigen huis punten verspeeld tegen Crystal Palace, dat lang zicht had op een zege: 2-2.

Palace, waar Jaïro Riedewald een basisplaats had, bewaarde goede herinneringen aan de vorige ontmoeting in Manchester City, die met 3-2 werd gewonnen. Een nieuwe triomf was ook nu weer lang binnen handbereik.

Everton-huurling Cenk Tosun kopte de bezoekers voor rust tegen de verhouding in op 1-0. Tot acht minuten voor tijd hielden de Londenaren tegen een fel aandringend City stand.

Met een mooie, 'vliegende' intikker en een knappe kopbal (82ste en 87ste minuut) leek Sergio Agüero City toch nog de drie punten te bezorgen, maar een eigen doelpunt van Fernandinho leverde Palace nog een punt op.

Sergio Agüero maakt de 1-1 tegen Crystal Palace

Koploper Liverpool kan zondag verder uitlopen op nummer twee Manchester City. The Reds treffen om 17.30 uur aartsrivaal Manchester United. De ploeg van Jürgen Klopp heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan Manchester City en dertien punten meer.