Paulo Dybala

Dybala behoedt Juventus voor blamage, Bosz en Leverkusen verliezen weer

Juventus is in groep D van de Champions League met de schrik vrijgekomen tegen Lokomotiv Moskou. Paulo Dybala behoedde de 'Oude Dame' met twee doelpunten voor een verlies: 2-1.

De Italianen kregen via Dybala al vroeg in de wedstrijd een kans, maar de Argentijn schoot via het lichaam van verdediger Vedran Corluka net naast.

Cristiano Ronaldo probeerde zoals altijd zijn stempel te drukken en zag een poging gekeerd worden door doelman Guilherme.

Stand in groep D

1. Juventus 3-7
2. Atlético Madrid 3-7
3. Lokomotiv Moskou 3-3
4. Bayer Leverkusen 3-0

Lokomotiv Moskou, eerder succesvol bij Bayer Leverkusen (1-2), nam vervolgens brutaal de leiding. Wojciech Szczesny redde op een inzet van João Mário, maar had geen antwoord op de rebound van Aleksej Mirantsjoek.

Juventus, met Matthijs de Ligt in de basis, ging na rust op zoek naar de gelijkmaker en zette de Russen onder druk. Aanvankelijk kwam het niet verder dan een enorme mogelijkheid voor Dybala, die ruim overschoot.

Toch zou het de avond worden van de Argentijn, want in een tijdsbestek van twee minuten wist Dybala het tij te keren. Eerst scoorde hij met een fraai schot en kort daarop verzilverde de aanvaller een rebound na een knal van Alex Sandro.

Peter Bosz, met op de voorgrond collega Diego Simeone

Peter Bosz staat na drie duels in de Champions League met Bayer Leverkusen nog altijd op nul punten. Ook bij Atlético Madrid ging het mis: 1-0.

De wedstrijd in groep D kwam maar moeizaam op gang. Pas na ruim een halfuur viel het eerste schot op doel te noteren. Linksback Renan Lodi zag zijn inzet gemakkelijk gepareerd worden door Leverkusen-keeper Lukas Hradecky.

Na rust viel er iets meer te genieten. Diego Costa kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal na een voorzet van Kieran Trippier en Hradecky tikte een poging van Hector Herrera over zijn doel. Herrera stond daarbij echter buitenspel.

Álvaro Morata viert zijn goal met Diego Simeone

Twintig minuten voor tijd bracht Atlético-trainer Diego Simeone spits Álvaro Morata voor aanvoerder Koke en die zet pakte goed uit. Morata kopte niet veel later raak op aangeven van Lodi.

Leverkusen probeerde in de slotfase nog wel de gelijkmaker aan te tekenen, maar de ploeg van Bosz kon nauwelijks een vuist maken. Na Lokomotiv Moskou (1-2) en Juventus (3-0) volgde opnieuw een nederlaag. Europese overwintering lijkt derhalve haast een utopie.

Raheem Sterling

In groep C kwam Manchester City een achterstand te boven tegen Atalanta Bergamo. De formatie van Pep Guardiola zegevierde uiteindelijk met ruime cijfers: 5-1.

Atalanta, met Marten de Roon en Robin Gosens in de basis en Hans Hateboer als invaller, kwam na bijna een halfuur op voorsprong door een penalty van Ruslan Malinovskij.

De Engelsen stelden in het vervolg orde op zaken en gingen door twee treffers van Sergio Agüero, waarvan één uit een strafschop, met 2-1 rusten.

Stand in groep C

1. Manchester City 3-9
2. Dinamo Zagreb 3-4
3. Sjachtar Donetsk 3-4
4. Atalanta Bergamo 3-0

In de tweede helft liep Manchester City verder uit. Raheem Sterling was de grote man met drie goals, waardoor plaatsing voor de knock-outfase bijna een feit is. Phil Foden kreeg in de slotfase nog wel zijn tweede gele kaart.

Eerder op de avond eindigde het duel tussen Sjachtar Donetsk en Dinamo Zagreb in een 2-2 gelijkspel. Beide teams staan nu op vier punten. Atalanta is nog altijd puntloos.