FC Emmen heeft weer wat lucht na benauwde zege op Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - Fortuna Sittard

FC Emmen heeft zich in de kelder van de eredivisie weer wat lucht verschaft. De ploeg van Dick Lukkien rekende in eigen huis met 2-1 af met naaste concurrent Fortuna Sittard en is daardoor opgeklommen naar de veertiende plaats. Michael de Leeuw en Sergio Peña bogen in de tweede helft een vroeg opgelopen achterstand om.

Fortuna Sittard begon een stuk beter aan het duel dan de thuisclub. De eerste en verdiende zege in deze voetbaljaargang op Feyenoord (4-2) had de Limburgse selectie kennelijk vertrouwen gegeven, want het slordige FC Emmen had aanvankelijk weinig in te brengen.

Sambou

Fortuna voetbalde vrijer en kwam al snel op voorsprong. Martin Angha zag Bassala Sambou aan de linkerkant vrij staan. De aanvaller kapte vervolgens Glenn Bijl simpel uit en schoot de bal in de verre hoek.

Emmen had tijd nodig om van die klap bij te komen. Er lukte weinig, maar tien minuten voor de rust kreeg Luciano Slagveer een grote kans om Emmen langszij te brengen. Zijn lob miste het doel.

Fortuna Sittard vergat daarna de voorsprong te verdubbelen. Sambou pikte de wild naar voren geschoten bal op, maar miste het doel op een haar.

Emmen-trainer Lukkien liet Slagveer in de rust in de kleedkamer achter en bracht Jafar Arias. De thuisclub oogde met de frisse spits energieker en de beloning volgde snel.

Lorenzo Burnet demarreerde op de linkervleugel en zijn perfecte voorzet werd keihard door de inlopende Michael de Leeuw binnen gekopt: 1-1. Het was zijn honderdste treffer als speler in het betaald voetbal (ere- en eerste divisie).

Kansen

Daarna ging het hard. Arias had het thuispubliek helemaal in extase kunnen brengen als hij geschutter van George Cox in de Limburgse defensie had afgestraft. In vrije positie schoot de spits de bal echter ver naast. De Leeuw maakte het nog bonter door na een hoekschop bijna op de doellijn nog naast te koppen.

Op het moment dat Fortuna Sittard weer wat aan aanvallen begon te denken, besliste Emmen het duel. Sergio Peña, beste man aan de kant van Emmen, nam een bal fraai aan en krulde die nog mooier in de hoek: 2-1.

De extra tijd van zes minuten had voor Fortuna nog uitkomst kunnen bieden, maar drie kansen op de gelijkmaker waren niet aan de Limburgers besteed.