Granada viert de goal van Ramon Azeez

Zwak Barcelona onderuit tegen Granada

Barcelona heeft zijn tweede nederlaag in La Liga geïncasseerd. Het gepromoveerde Granada klopte de zwakke kampioen met 2-0 en is nu medekoploper in Spanje.

Barcelona, met Frenkie de Jong centraal op het middenveld en Lionel Messi beginnend op de bank, kwam in zijn vijfde competitiewedstrijd voor de vierde keer op achterstand. Ramon Azeez kopte na een fout van Junior al in de tweede minuut raak.

Frenkie de Jong en Yangel Herrera

De Catalanen stelden daar vervolgens bar weinig tegenover. Barcelona kwam in de eerste helft tot nul schoten op doel en ook na rust stelde het zwaar teleur.

Rentree Messi

Messi viel na rust in bij Barcelona en speelde daarmee zijn eerste competitieduel van het seizoen. Tegen Borussia Dortmund had hij deze week al zijn rentree gemaakt in de Champions League na afwezigheid vanwege een spierblessure.

Lionel Messi tegen Granada

Granada kwam uit een strafschop (hands van Arturo Vidal) zelfs op 2-0 via Álvaro Vadillo en bleef vervolgens eenvoudig overeind.

Wachten op winst

Barcelona wacht nu al zeven uitduels (alle competities) op een overwinning en is afgezakt naar een zevende plek in de Spaanse competitie met zeven punten uit vijf duels.

Granada voert de ranglijst aan, samen met Sevilla en Atlético Madrid. De Madrilenen verzuimden zaterdagmiddag de koppositie te pakken door gelijk te spelen tegen Celta de Vigo (0-0). Sevilla speelt zondagmiddag tegen Real Madrid en kan bij een overwinning alleen aan kop komen.