Juventus-ster Cristiano Ronaldo maakt een obsceen gebaar tijdens het duel met Atlético Madrid
NOS Voetbal

UEFA onderzoekt wangedrag Ronaldo tegen Atlético

Cristiano Ronaldo moet zich bij de Europese voetbalbond UEFA verantwoorden voor de obscene gebaren die hij vorige week maakte tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Atlético Madrid (3-0).

Ronaldo, die drie keer scoorde in dat duel, vierde zijn derde treffer met de handen voor zijn kruis. Daarmee maakte hij hetzelfde gebaar als Atlético-trainer Diego Simeone tijdens de eerste wedstrijd tussen beide ploegen van drie weken eerder.

Simeone deed dit naar eigen zeggen omdat zijn team 'cojones', oftewel ballen, had getoond. De gebaren van Ronaldo waren een wraakactie. "Hij deed dat omdat hij in Madrid was beledigd door de fans van Atlético", zei Juventus-directeur Pavel Nedved vrijdag.

Schorsing voor Ajax-uit?

Als Ronaldo een schorsing krijgt opgelegd, ontbreekt hij bij het bezoek van Juventus aan Ajax van 10 april. Simeone kwam echter weg met een boete van twintigduizend euro.

Cristiano Ronaldo

In Turijn maken ze zich vooralsnog dan ook geen zorgen. Nedved zei vrijdag bij de loting voor de kwartfinales van de Champions League al dat de provocatie de Portugees niet te zwaar moet worden aangerekend. "Zoiets gebeurt op het veld", zei de voormalig Tsjechisch international, die tegenwoordig voor Juventus werkt.

De zaak wordt donderdag in Nyon behandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl