Cristiano Ronaldo baalt na zijn gemiste strafschop

Ronaldo mist strafschop bij ruime zege Juventus

Koploper Juventus heeft in de Serie A de voorsprong op nummer twee Napoli, dat zondag Lazio met 2-1 klopte, weer op negen punten gebracht. Juve versloeg in Turijn hekkensluiter Chievo met 3-0.

De doelpunten werden gemaakt door drie verschillende spelers, die alle drie nog niet eerder dit seizoen het net hadden gevonden.

De Braziliaan Douglas Costa opende de score. Hij dribbelde naar binnen, liet enkele verdedigers staan en vond met links het doel. Op slag van rust schoot Emre Can na een mooie aanval raak.

Stefano Sorrentino eiste na rust een hoofdrol op. De bijna 40-jarige doelman keerde een strafschop van Ronaldo. Het was de 139ste penalty in de loopbaan van de Portugees, die er nu 25 heeft gemist.

In de slotfase kopte Daniele Rugani de 3-0 binnen na een vrije trap van Federico Bernardeschi.