Stéphane Kox

De sport van donderdag bij de NOS

Net als gisteren voert sport uit Australië de boventoon in onze uitzendingen. In het Lunchjournaal van 13.10 uur is een verslag te zien van de derde etappe van de Tour Down Under, de eerste WorldTour-wedstrijd van dit nog kakelverse wielerseizoen.

De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin won woensdag de tweede etappe en is de klassementsleider waar iedereen vandaag op zal jagen. Het betreft een rit over 146 kilometer van Lobethal naar Uraidla.

In het Sportjournaal, om 18.45 uur NPO 1, is naast wielrennen ook tennis te zien vanuit Australië. De Australian Open is toe aan de vierde dag, waarop onder anderen Roger Federer, Novak Djokovic en Alexander Zverev in actie komen.

Couthard wil Formule 1 voor vrouwen

W-series in Langs de Lijn En Omstreken

In Langs de Lijn En Omstreken (20.30 uur, NPO Radio 1) schuift coureur Stéphane Kox aan. De 25-jarige Kox is de dochter van voormalig Le Mans-winnaar Peter Kox en een van de vier Nederlandse kandidaten om te gaan racen in de W-series.

Deze nieuwe raceklasse, alleen voor vrouwen, is mede dankzij voormalig Formule 1-coureur David Coulthard in het leven geroepen en zal in mei beginnen.

Voor het zover is gaan zestig coureurs met elkaar de strijd aan om zich te kwalificeren voor een van de achttien plekken die beschikbaar zijn in de nieuwe raceklasse.

Uitzendingen 17 januari

Tijd Uitzending Waar?
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl