Lionel Messi
NOS Voetbal

Messi loopt breuk op in arm, mist El Clásico

FC Barcelona heeft in eigen huis Sevilla opzijgezet: 4-2. Maar de blijdschap over de zege op de concurrent en het heroveren van de koppositie in La Liga, werd overschaduwd door de armblessure van Lionel Messi. Hij heeft een breukje opgelopen in zijn spaakbeen in zijn rechterarm en is naar verwachting drie weken uit de roulatie.

De Argentijnse sterspeler raakte in de zeventiende minuut geblesseerd toen hij na een duel verkeerd neerkwam op zijn rechterelleboog. Hij kermde het uit van de pijn.

Nadat doktoren zijn arm hadden opgelapt en Messi de wedstrijd wilde vervolgen, bleek al snel dat dit niet mogelijk was. Hij werd in de 24ste minuut naar de kant gehaald. De stand was toen al 2-0 na treffers van Philippe Coutinho en Messi zelf. Na rust zorgden Luis Suárez en Ivan Rakitic voor een nog grotere uitslag. Sevilla bracht het verschil pas in blessuretijd terug tot twee goals.

Lionel Messi

Aangezien Atlético Madrid punten verspeelde bij Villarreal (1-1), gaat Barcelona nu alleen aan kop in La Liga met achttien punten uit negen wedstrijden. Deportivo Alavés volgt met zeventien punten, Sevilla en Atlético met zestien. Real Madrid staat vier punten achter na de thuisnederlaag tegen Levante (1-2) eerder op de dag.

Messi mist El Clásico

Na afloop van de wedstrijd werd de ernst van de kwetsuur bekend en ook dat Messi naar verwachting drie weken uit de roulatie zal zijn.

Barcelona speelt woensdagavond in de Champions League tegen Internazionale. Vier dagen later ontvangen de Catalanen aartsrivaal Real Madrid. Op 28 november reist Barcelona naar Eindhoven voor de vijfde groepswedstrijd in de Champions League tegen PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl