Phillip Cocu
NOS VoetbalAangepast

Cocu ook Europees zonder succes: 'We moeten excuses aanbieden'

De druk op Phillip Cocu als trainer van Fenerbahçe neemt alsmaar toe. Ook in de Europa League heeft de Turkse topclub een nederlaag moeten incasseren.

Op bezoek bij Dinamo Zagreb werd het in groep D liefst 4-1 door doelpunten van Ivan Sunjic, Izet Hajrovic (2x) en Dani Olmo. Bij 2-0 deed Roman Neustädter iets terug.

Cocu biedt excuses aan

"Je kan wel eens een slechte wedstrijd spelen. Maar je kan sowieso geen topprestatie leveren als je niet alles geeft", zei Cocu na afloop. "Daarom moeten we onze excuses aanbieden aan de club en aan onze fans."

Ongeloof bij de spelers van Fenerbahçe na weer een tegendoelpunt

Cocu, die deze zomer overkwam van PSV, beleeft een zeer moeizame start van zijn periode in Istanbul. In de competitie verloor hij al drie van de vijf duels. Maandag staat de thuiswedstrijd tegen Besiktas op het programma. Die lijkt cruciaal voor zijn toekomst bij de club.

"Er wacht ons maandag een grote wedstrijd", aldus Cocu. "Mijn spelers zullen 200 procent geconcentreerd zijn als ze het veld op stappen, daar maak ik me geen zorgen over. We willen de winst in eigen stadion houden."

Milan heeft aan een goal genoeg

AC Milan had in groep F zijn handen vol aan het Luxemburgse F91 Dudelange, maar ging toch met drie punten naar huis. Gonzalo Higuaín maakte na een uur de enige treffer: 0-1.

AC Milan wint nipt in Luxemburg

Arsenal kende een gemakkelijke avond tegen Vorskla Poltava. De Oekraïners werden met 4-2 geklopt. In het matig gevulde Emirates Stadium scoorden Pierre-Emerick Aubameyang (2x), Danny Welbeck en Mesut Özil. Volodymyr Tsjesnakov en Vyacheslav Sjarpar maakten de stand wat draaglijker.

In groep B leed de Nederlandse trainer Rini Coolen met Rosenborg in de slotminuten een verlies bij Celtic (1-0). Het Red Bull-onderonsje tussen RB Leipzig en Red Bull Salzburg smaakte de Oostenrijkers het beste (2-3).

Overige uitslagen Europa League

Groep Wedstrijd Uitslag
A AEK Larnaca-FC Zürich 0-1
A Loedogorets-Bayer Leverkusen 2-3
C FC Kopenhagen-FC Zenit 1-1
C Slavia Praag-Bordeaux 1-0
D Spartak Trnava-Anderlecht 1-0
E Sporting CP-Qarabag FK 2-0
F Olympiakos-Real Betis 0-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl