Max Verstappen in actie tijdens de derde vrije training
NOS Sport

Verstappen teleurstellend zevende, Force India verrast in kwalificatie

Formule 1-coureur Max Verstappen vertrekt zondag bij de Grand Prix van België vanaf de 7de plaats. In een verregende kwalificatie stuntte het team van Force India met een derde en vierde tijd voor respectievelijk Esteban Ocon en Sergio Pérez. De Brit Lewis Hamilton start vanaf poleposition.

Verstappen stuurde zijn Red Bull op z'n 'thuiscircuit' soepeltjes door de eerste twee kwalificatierondes heen. In Q3 begon het te regenen en was het meteen glibberen en glijden. Bottas spinde en Sergio Pérez raakte bijna de muur.

Brandstoftekort Verstappen

Nadat de ergste regen over was getrokken brak de strijd om poleposition los. Ricciardo zette als eerste de snelste tijd neer. Verstappen, Räikkönen en Vettel volgden.

Hamilton profiteerde optimaal van de opdrogende baan. Hij bleef lang op de baan en wist op het laatste moment Vettel nog voorbij te steken. Verstappen moest aan het einde van Q3 eerder naar binnen wegens brandstoftekort.

Ocon en Pérez volgden het voorbeeld van Hamilton en kwamen daardoor op de derde en de vierde plek terecht.

"Toen het ging regenen deden we het goed door op de intermediate-band naar buiten te gaan. Maar daarna had ik niet meer benzine voor meer dan twee rondjes en we hadden geen tijd meer om bij te tanken. Er was een kans op pole, pech gehad", aldus Verstappen na afloop.

Verstappen blikte ook nog vooruit naar morgen. "Drie auto's voor me (Perez, Grosjean en Ocon) moet ik makkelijk voorbij kunnen, maar Hamilton en Vettel zullen te snel zijn.

Verstappens teamgenoot, Daniel Ricciardo, werd achtste en zag geen mogelijkheden voor pole. "We hebben verkeerd gegokt, maar ik moet eerlijk zeggen dat onze auto waarschijnlijk niet goed genoeg was voor pole." Het weer verraste Red Bull, zegt de Australiër. "We hebben overal weermannetjes op het circuit, maar het klimaat van Spa heeft ons verrast."

Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Esteban Ocon

Opsteker Force India

De derde en vierde plaats voor Force India komt na een zware week voor de renstal. Het noodlijdende Formule 1-team werd begin augustus overgenomen door een groep investeerders onder aanvoering van de Canadese miljardair Lawrence Stroll. Diens zoon Lance Stroll racet voor Williams.

"Dit is een geweldig resultaat in een moeilijke tijd", reageerde Ocon na de kwalificatie.

"Het team was bijna failliet en nu sta ik derde. Het is goed voor m'n toekomst, want ik weet nog niet waar ik volgend jaar rij. Maar ik weet zeker dat ik in de Formule 1 blijf als ik goed presteer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl