NOS Sport

Vettel beëindigt zegereeks Hamilton op Silverstone, Verstappen valt uit

Samenvatting Britse GP: Vettel wint, Verstappen valt uit

Het is Max Verstappen niet gelukt om voor de vierde grand prix op rij een podiumplaats te bemachtigen. Hij lag op Silverstone bij een hectische GP van Groot-Brittannië lange tijd op de derde plaats, maar viel in de slotfase uit na problemen met zijn remmen.

De winst ging naar de Duitser Sebastian Vettel, die geplaagd werd door nekproblemen. Lewis Hamilton, de Britse winnaar van de afgelopen vier jaar, werd in de eerste ronde van de baan gereden door Kimi Räikkönen, maar hij bleef de Fin toch voor in de strijd om de tweede plaats.

Sebastian Vettel wint op Silverstone

Verstappen viel na 47 ronden uit. Hij mist in zijn Red Bull-auto snelheid ten opzichte van de Ferrari's en Mercedessen. Daarom voorzag hij een saaie race, tenzij er in de topvier iets ging gebeuren.

Räikkönen drukt Hamilton van de baan

Hij werd op zijn wenken bediend. Hamilton startte matig in zijn Mercedes, zag Vettel (Ferrari) en zijn teamgenoot Valtteri Bottas passeren en werd aangetikt door Räikkönen (Ferrari).

De Brit spinde, kwam helemaal achteraan terug op het circuit en Räikkönen kreeg als hoofdschuldige tien strafseconden. Verstappen schoof zo op van vijf naar drie, met teamgenoot Daniel Ricciardo vlak achter hem.

Max Verstappen moet in de eerste ronde uitwijken voor Lewis Hamilton

"Het was mijn schuld", excuseerde Räikkönen zich voor het incident bij de start. "Ik blokkeerde en raakte Lewis. Die straf van tien seconden was terecht", gaf de Ferrari-coureur na afloop toe.

Räikkonen veegde Ricciardo snel op, Verstappen bleek een ander chapiter. Die hield stand en de Fin dook na veertien ronden de pit in. Verstappen volgde vier ronden later en kwam terug achter Hamilton, die als een komeet door het veld raasde.

Safetycar

Red Bull en Ferrari benutten een crash van Marcus Ericsson voor de tweede stop, Mercedes reed verder. Bottas ging aan kop, gevolgd Vettel, Hamilton en Verstappen. Die was na de herstart Räikkönen wederom de baas, waarna een tweede safetycarfase volgde.

Wat restte was een sprintrace, waarin de versleten banden Bottas lelijk opbraken én waarbij Verstappen, nadat hij het derde duel met Räikkönen verloren had, van de baan spinde en uitviel. Vettel greep alsnog de zege, Hamilton moest zich tevreden stellen met de tweede plaats.

"Ik was voor de start wat bezorgd over mijn nek, maar door alle adrenaline heb ik daar geen last van gehad", zei Vettel na afloop. "Het was een mooie race. Ik denk dat iedereen hiervan heeft genoten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl