NOS SportAangepast

Waterpolosters in finale nipt kopje onder tegen de VS

Waterpolosters verliezen finale nipt van de VS

De Nederlandse waterpolosters moeten bij de World League genoegen nemen met zilver. In het Chinese Kunshan verloor Oranje de finale met 8-6 van de Verenigde Staten, dat het toernooi voor de vijfde keer op rij wist te winnen.

Amerika pakte goud op de laatste twee WK's en de laatste twee Olympische Spelen, maar het verschil met Oranje was, mede dankzij een productieve Sabrina van der Sloot (drie goals), ditmaal klein.

Door drie treffers van Rachel Fattal liep de VS uit naar 5-3. In het vierde en laatste kwart knokte Oranje, dat voor het eerst de finale bereikte, zich via Maud Megens en Brigitte Sleeking naar 6-6, maar in de laatste anderhalve minuut moest de ploeg van bondscoach Arno Havenga toch nog twee keer incasseren.

Tot vandaag was de beste prestatie van de Oranje-vrouwen op de World League een derde plaats in 2015.

Zware week

"Balen dat we hebben verloren, maar we kunnen terugkijken op een goede wedstrijd", reageert Havenga vanuit China. "Ik denk dat maar weinig ploegen de laatste jaren zo dichtbij een overwinning op Amerika zijn geweest. En dan ook nog in een finale."

Het is een super zware week geweest, fysiek en mentaal", gaat hij verder. "Ik denk dat we daarin grote stappen hebben gezet bij de vorming van dit team. We zitten namelijk volop in de opbouw van een nieuwe groep."

Bondscoach Arno Havenga spreekt zijn speelsters toe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl