In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Piloot komt om bij crash met sportvliegtuigje bij Breda

In de buurt van het vliegveld Breda is een sportvliegtuigje neergestort. Daarbij is de piloot (62) om het leven gekomen.

Het vliegtuigje vloog bij de crash in brand. Het ligt in het gras in de bocht van de afslag Bosschenhoofd. De reclamesleep van het vliegtuigje is in een tuin verderop gevonden.

Eerste beelden neergestort vliegtuig

Het was slecht weer vanochtend, maar het is niet duidelijk of dat een rol heeft gespeeld bij het ongeluk.

Het lijkt erop dat het vliegtuigje niet genoeg hoogte heeft gekregen door de reclamesleep. "De piloot had geen tijd meer om te corrigeren en is in een duikvlucht geraakt", vertelt een ervaren piloot aan Omroep Brabant die tijdens het ongeluk op het vliegveld van Breda was.

Een automobiliste die over de snelweg reed zag het vliegtuig voor haar ogen neerstorten. "Hij vloog zo laag en was aan het tollen. Na de crash vloog hij meteen in brand. Het regende heel hard, het leek erop dat hij de snelweg wilde vermijden om te crashen", vertelt de vrouw.

Piloot enige inzittende

Volgens de politie was de piloot de enige inzittende van het vliegtuigje. Hij was een zeer ervaren vlieger uit Goes, die op het vliegveld veiligheids- en vliegtrainingen verzorgde.

De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht. "Wel is duidelijk dat het toestel een paar honderd meter na vertrek in de problemen kwam", zegt een woordvoerder.

Het vliegtuigje is van een bedrijf in luchtreclame. "Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd", reageert een medewerkster van het bedrijf ontdaan.

In 2013 stortte nog een toestel van hetzelfde bedrijf neer in Zeeland. Een paar jaar later moest een ander vliegtuig een noodlanding maken in Breda vanwege motorpech.

Advertentie via Ster.nl