NOS SportAangepast

Haase verspeelt riante voorsprong en krediet bij McEnroe

Haase stort in als hij Goffin bijna te pakken heeft

Robin Haase is in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De Hagenaar verloor met 6-4, 6-4, 4-6, 1-6, 0-6 van David Goffin, die voor het eerst in zijn loopbaan een 2-0 achterstand in sets wist te repareren.

Haase speelde ijzersterk in de eerste twee sets. Zijn service liep als een trein en hij zette Goffin in de rally's constant onder druk. De Belgische nummer acht van de plaatsingslijst hielp de Hagenaar een handje door fout op fout te stapelen.

Haase raakt grip kwijt

Langzaam maar zeker ging Goffin steeds beter spelen en Haase raakte de grip op de partij kwijt. Op 4-5 in de derde set miste hij vier breekkansen en daarna won hij nog maar één game.

Halverwege de vierde set kwam Haase niet meer in het spel voor. Hij begon steeds meer te klagen over slecht zicht en wilde het duel liever de volgende dag afmaken.

En toen hij na het verlies van de vierde set een blessurebehandeling voor zijn enkel aanvroeg, kreeg hij ook nul op het rekest. De fysio zag geen medische aanleiding om hem te behandelen en dacht dat Haase tijd wilde rekken.

McEnroe hekelt gedrag Haase

Het publiek keerde zich daarop ook steeds meer tegen de in hun ogen zeurende Haase. En zij waren niet de enigen die het optreden van de Nederlander hekelden, ook tennislegende en huidig tv-commentator John McEnroe liet blijken zich aan de Nederlander te storen.

McEnroe, zelf in zijn hoogtijdagen berucht vanwege zijn rebelse en provocerende houding tegenover scheidsrechters, officials en tegenstanders, noemde het gedrag van Haase bij de Amerikaanse tv-zender NBC onsportief.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl