Charlotte Vega

Hockeysters Amsterdam en Den Bosch eenvoudig naar halve finales EHCC

De hockeysters van Amsterdam en Den Bosch hebben de halve finales van het EHCC-toernooi in Londen bereikt, het belangrijkste Europese hockeytoernooi voor vrouwenteams. Amsterdam had geen kind aan UCD Ladies uit Dublin: 8-0. Den Bosch was met 5-0 veel te sterk voor Viktoria Smolevitsji uit Wit-Rusland.

De wedstrijd van Amsterdam was amper begonnen of Kelly Jonker had de score al geopend. De international had slechts 12 seconden nodig om het doel voor de eerste keer te vinden.

Het bleek de voorbode voor een gemakkelijke middag voor Amsterdam, want via Julia Müller, Maria Verschoor en tweemaal Charlotte Vega stond het bij rust al 5-0. Na rust scoorden Jonker, Vega en Verschoor opnieuw en brachten de eindstand op 8-0.

Den Bosch schiet ook met scherp

Den Bosch kwam tegen de Wit-Russinnen ook snel op voorsprong, maar daar moest het publiek wel iets langer wachten op de eerste treffer. Na zeven minuten opende Ireen van den Assem de score.

Tien minuten later scoorde Marloes Keetels voor de landskampioen, waarna Maartje Krekelaar en Margot van Geffen nog voor rust zorgden voor de 4-0. Vlak na rust was het weer raak voor Den Bosch via Lieke Hulsen, die daarmee de eindstand van 5-0 op het scorebord zette.

Zaterdag de halve finales

Zaterdag speelt Amsterdam zijn halve finale tegen UHC Hamburg, dat met 1-0 te sterk was voor Mannheimer. Den Bosch moet het dan opnemen tegen Club de Campo uit Madrid.