Li Jie
NOS Sport

Tafeltennissters moeten buigen voor Taiwan

Op de tweede dag van de WK tafeltennis voor teams in het Zweedse Halmstad hebben de Nederlandse vrouwen hun tweede nederlaag geleden. Taiwan was met 3-1 te sterk.

In de eerste partij van de dag was Li Jie niet opgewassen tegen Chen Szu-yu. Jie wist geen enkele game te winnen en verloor met 3-0. Ook in de tweede partij wist Oranje, met Britt Eerland in actie tegen Cheng I-ching, geen game te winnen tegen de als derde geplaatste Taiwanezen.

Kim Vermaas bracht de spanning nog even terug door met een knappe overwinning Cheng Hsien-tzu met 3-1 te verslaan. Vermaas verloor de eerst game nog wel, maar door de drie opeenvolgende games te winnen boekte de Nederlandse een fraaie, onverwachte zege.

Opgave Jie

Li Jie kon in haar tweede partij van de dag de overwinning van Vermaas geen vervolg geven. Tegen Cheng I-ching moest de kopvrouw van Nederland al in de eerste game opgeven vanwege een liesblessure, waardoor de Taiwanese reglementair met 3-0 won.

Zondag op de openingsdag boekten de Nederlandse vrouwen een overwinning op Roemenië (3-1) en werd een nederlaag geleden tegen Noord-Korea (1-3). Na drie wedstrijden staat Oranje nu op de vijfde plaats. De nummer één en twee van de poule gaan door in het toernooi.

Mannen

De Nederlandse mannen wisten in de tweede divisie wel een overwinning te boeken. Nadat zondag was verloren van Oekraïne (1-3) werd maandag Chili met 3-1 verslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl