Pepper en de vriendin van de eigenaar
NOS NieuwsAangepast

Ontsnapte poes 'kleine sul' na week gevangen op New Yorkse luchthaven

Het is de politie op de John F. Kennedy-luchthaven na zeven dagen eindelijk gelukt om een voortvluchtige poes te pakken. Pepper was ontsnapt toen haar eigenaar aan het inchecken was voor een vlucht naar China.

De reismand van het dier viel om, het deurtje ging open en de poes rende weg. Peppers baasje ging verhuizen naar China, miste haar vlucht, maar nam uiteindelijk toch een volgende vlucht omdat haar poes onvindbaar was.

Een week lang werd Pepper op verschillende plekken gespot, maar niet gevangen. Agenten legden eten voor haar neer.

Gisteren lukte het wel. De politie had een vriendin van de eigenaar ingeschakeld. Zij kon de poes bij haar Chinese naam noemen (Dai Meng - kleine sul) en lokte het beestje met eten.

De poes werd gevangen en de vriendin heeft het dier mee naar huis genomen. Zij regelt dat Pepper bij haar eigenaar in China terechtkomt. En ze weer de halve kilo aankomt die ze deze week is afgevallen.

De agenten vinden het ook wel jammer dat het beestje weggaat. "De populatie duiven in de terminal was een stuk kleiner toen Pepper er was", zei een van de agenten die de poes wisten te pakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl