Lewis Hamilton wint de GP van Azerbeidzjan
NOS SportAangepast

Hamilton wint knotsgekke GP Azerbeidzjan, Red Bulls schakelen zichzelf uit

Lewis Hamilton heeft in Bakoe de GP van Azerbeidzjan gewonnen. Hij bleef in een tumultueuze race Kimi Räikkönen en Sergio Pérez voor. Max Verstappen viel na een aanvaring met Daniel Ricciardo uit.

Voor Hamilton en Mercedes was het pas de eerste zege dit seizoen. De wereldkampioen nam wel de leiding in het WK-klassement over van Sebastian Vettel, die zondag in de tumultueuze race niet verder kwam dan de vierde plaats.

Waar de top-5 bij de start keurig weg was, maakten velen daarachter brokken op het smalle stratencircuit in Bakoe. Kimi Räikkönen was het voornaamste slachtoffer. De Fin werd in de Ferrari gesneden door Esteban Ocon en kon gelijk de pit in.

Samenvatting Grand Prix van Azerbeidzjan

Ocon vloog de boarding in en bracht de safetycar in stelling. Na de herstart ging Verstappen in ronde 6 zijn teamgenoot Ricciardo voorbij. De Renaults van Carlos Sainz en Nico Hülkenberg bleken echter op zachtere banden iets sneller. Beiden stoven de Red Bulls voorbij.

Red Bull-duel met twee verliezers

Voor Hülkenberg, die zijn auto in de muur zette, was de pret van korte duur. Sainz viel na zijn pitstop terug, waarna de strijd tussen de Red Bulls om de vierde plaats boeiend bleef.

Te boeiend wellicht: Verstappen smeet in ronde 41 de deur dicht voor Ricciardo. De Australiër reed van achteren hard op Verstappen in en beiden vielen uit.

Max Verstappen stapt uit na de botsing met Daniel Ricciardo

Vettel had aan kop afstand genomen, maar Bottas, die geen stop gebruikte, nam de koppositie over. Na de Red Bull-crash stuurde Grosjean achter de safetycar de muur in.

Na de herstart verremde Vettel zich in een poging Bottas te passeren, waarna Bottas zelf lek reed. Hij raakte bijna een band kwijt door rotzooi op de baan. Hamilton kreeg zo de zege in de schoot geworpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl