Jonas Hector van Köln treurt

Köln degradeert, HSV pakt strohalm

1. FC Köln moet na vier seizoenen weer afscheid nemen van de Bundesliga. Door de 3-2 nederlaag bij SC Freiburg kan de hekkensluiter met nog twee wedstrijden voor de boeg degradatie niet ontlopen.

Alleen een zege kon Köln redden, voor even in ieder geval, en die was ver weg nadat Freiburg op 2-0 was gekomen door twee goals van spits Nils Petersen. In de slotfase zorgde Leonardo Bittencourt voor de 2-1 en 2-2 en leek een wonder toch nog mogelijk. In de slotminuut velde Lucas Höler echter het vonnis over Köln.

Degradatie voor international Hector

Ook Jonas Hector daalt met Köln af naar het tweede niveau. De aanvoerder en Duits international tekende uitgerekend vijf dagen geleden een nieuw contract tot 2023 bij de club waarmee hij in de seizoen 2012/2013 en 2013/2014 ook in de Tweede Bundesliga speelde.

Fans van Köln waren in groten getale meegereisd naar Freiburg

"Ik hoor bij deze club en wil het nieuwe seizoen ingaan met dit team en deze fans", lichtte de 27-jarige linksback toe. Hij is niet de eerste international die de club ondanks degradatie trouw bleef. Lukas Podolski deed dat in 2004.

HSV boekt derde zege in vier duels

Nummer 17 Hamburger SV kreeg door een 3-1 zege bij VfL Wolfsburg wel uitstel van executie. Bobby Wood (strafschop), Lewis Holtby en Luca Waldschmidt scoorden voor HSV. Laatstgenoemde trof in blessuretijd in de rebound doel na een gemiste strafschop van Filip Kostic.

Uit een vrije trap was Josip Brekalo goed voor de tegengoal van Wolfsburg. Rick van Drongelen bleef de hele wedstrijd op de bank bij de Hamburgers, Paul Verhaegh deed de eerste helft mee bij Wolfsburg en Riechedly Bazoer viel in.

Lewis Holtby (r) viert zijn goal met Filip Kostic (l)

Door de derde zege in vier wedstrijden verkleinde HSV het gat met Wolfsburg, dat op een veilige 15de plaats staat, tot nog maar twee punten. Mainz, dat evenveel punten heeft als Wolfsburg, staat 16de en speelt zondag thuis tegen RB Leipzig.

Bayern met debutanten langs Frankfurt

Drie dagen voor de return tegen Real Madrid in de Champions League gaf coach Jupp Heynckes van kampioen Bayern München tegen Eintracht Frankfurt, de ploeg van de komende Bayern-coach Niko Kovac, meerdere sterren rust. Niklas Dorsch (20), Meritan Shabani (19) en Franck Evina (17) debuteerden.

Dorch luisterde zijn debuut op met de openingsgoal vlak voor rust en na de 2-0 van Sandro Wagner een kwartier voor tijd maakte ex-FC Utrecht-spits Sébastien Haller de aansluitingstreffer en bepaalden Rafinha en Niklas Süle de eindstand op 4-1.