Arsenal-spits Alexandre Lacazette baalt

Arsenal staat tien man van Atlético gelijkspel toe

Arsenal en Atlético Madrid hebben in hun eerste halvefinaleduel in de Europa League gelijkgespeeld. De Spaanse ploeg sleepte er in Londen met tien man knap een 1-1 uit.

Arsenal opende in een moordend tempo en stichtte al snel paniek. Alexandre Lacazette trof de buitenkant van de paal en stuitte even later met een kopbal op doelman Jan Oblak.

Atlético deed zichzelf daarna de das om: Sime Vrsaljko pakte twee keer geel met gemene overtredingen en kon na een kleine tien minuten al gaan douchen. Coach Diego Simeone ging langs de lijn voortdurend tekeer, schold de scheidsrechter tot vier keer toe uit en kon eveneens inrukken.

Atlético-speler Sime Vrsaljko op weg naar een van zijn twee gele kaarten

Lacazette en Laurent Kocielny misten voor rust beiden een kans om de meerderheid snel te verzilveren. Arsenal-doelman David Ospina hield aan de overkant Antoine Griezmann tot tweemaal toe van een treffer af.

Eenrichtingsverkeer

De tweede helft speelde zich haast uitsluitend op de Spaanse helft af. Het was voor Arsenal een lastige opgave hoe het stevige Spaanse fort te bestormen. Jack Wilshere vond de sleutel. Hij bediende Lacazette vanaf de achterlijn op maat; de hoog in de lucht hangende Fransman knikte van dichtbij in de uiterste hoek binnen.

Het eenrichtingsverkeer hield aan en een tweede treffer hing steeds in de lucht. Het was opnieuw Lacazette die daartoe de beste kansen kreeg. Hij kopte echter net voorlangs en verzuimde even later ineens te schieten.

Antoine Griezmann schiet de 1-1 binnen voor Atlético Madrid

Dat kwam de Gunners duur te staan: Griezmann toonde bij een van de spaarzame oprispingen van Atlético zijn neusje voor de goal. De uitblinkende Oblak pareerde vervolgens met één hand nog een kopbal van Aaron Ramsey.