De Turkse politie probeert fans van Fenerbahçe in bedwang te houden bij een corner van Quaresma van Besiktas
NOS VoetbalAangepast

Besiktas weigert restant bekerduel uit te spelen

Besiktas weigert het laatste gedeelte van de gestaakte bekerwedstrijd tegen Fenerbahçe uit te spelen. De Turkse voetbalbond bepaalde gisteren dat het duel op 3 mei in een leeg stadion moest worden hervat, maar Besiktas wil niet aan de aftrap verschijnen.

Volgens de club is dat een steunbetuiging aan de supporters die er niet bij mogen zijn. "We voetballen al 115 jaar, we hebben gewonnen, verloren of gelijkgespeeld. Maar we zullen niet accepteren dat we verliezers zijn en daarom voetballen we niet."

Rellen

De tweede wedstrijd in de halve finales van de Turkse beker werd vorige week donderdag bij een stand van 0-0 gestaakt, nadat er op de tribunes van het Fenerbahçe-stadion rellen waren uitgebroken. Na 57 minuten floot de scheidsrechter af.

Fenerbahçe had op dat moment de beste papieren om de finale te halen, aangezien de heenwedstrijd bij Besiktas geëindigd was in 2-2.

Voorwerpen

Na een vroege rode kaart voor verdediger Pepe van Besiktas liepen de gemoederen hoog op en begonnen supporters voorwerpen op het veld te gooien. Toen trainer Senol Günes van Besiktas op zijn hoofd werd geraakt door een voorwerp, besloot de scheidsrechter dat het niet langer verantwoord was het duel uit te spelen.

Op het moment dat de wedstrijd werd gestaakt stonden Ryan Babel en Jeremain Lens op het veld bij Besiktas, Vincent Janssen zat bij Fenerbahçe op de bank.

De Turkse voetbalbond heeft nog niet gereageerd op de weigering van Besiktas, het is ook nog niet duidelijk wat de gevolgen zullen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl