Raymond van Barneveld
NOS SportAangepast

Van Barneveld niet door in Premier League

Raymond van Barneveld heeft zich niet weten te plaatsen voor de finaleronde van de Premier League of Darts. De routinier uit Den Haag moest zijn resterende drie partijen allemaal winnen, maar tegen Rob Cross kwam hij niet verder dan 6-6.

Cross, de regerend wereldkampioen, leek op weg naar een zege, leidde na acht legs nog met 5-3, maar 'Barney' begon aan een opmars. Drie legs later was de stand plotseling 5-6 en leek de Nederlander op weg naar een sensatie, maar dat liet Cross niet gebeuren.

Door de puntendeling kan Van Barneveld zich, door een slecht legsaldo, niet meer bij de beste vier scharen.

Michael van Gerwen

Ook Van Gerwen, die donderdag werd geridderd in de Orde van Oranje Nassau, slaagde er aanvankelijk niet in te winnen. Hij speelde in zijn dertiende partij gelijk tegen nummer vijf Daryl Gurney: 6-6.

Later op de avond zat hij beter in zijn vel tegen Michael Smith, die geen schijn van kans had: 7-1.

25.000 Britse pond

Op voorhand wist Van Gerwen, de koploper in de Premier League, dat als hij beide partijen donderdag zou winnen, hij definitief zeker was van de eerste plaats. Die topklassering gaat gepaard met extra inkomsten (25.000 Britse pond) en een voordeel in de finaleronde. Daar moet de Nederlander nu nog voor spelen in Birmingham (3 mei) en, eventueel, in Aberdeen (10 mei).

Hij is wel, als enige darter, al zeker van de finaleronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl