De Amerikaanse miljardair Shahid Khan heeft zijn oog laten vallen op Wembley
NOS VoetbalAangepast

Amerikaanse miljardair Khan wil Wembley van FA overnemen

Hij is al eigenaar van de Engelse voetbalclub Fulham en het American footballteam Jacksonville Jaguars en nu heeft Shahid Khan zijn oog ook laten vallen op Wembley, de befaamde voetbaltempel in Londen. De in Pakistan geboren Amerikaan zou volgens de BBC 800 miljoen Britse ponden, zo'n 930 miljoen euro, hebben geboden aan de FA, de Engelse voetbalbond. Andere media hebben het zelfs over meer dan een miljard.

Miljardair Khan is geïnteresseerd in het tegenwoordig 90.000 zitplaatsen tellende stadion om daar American footballduels uit de NFL te kunnen laten spelen. Dat moet gebeuren in de maanden oktober en november. Er kan dan even niet gevoetbald worden in Wembley, dat verder wel beschikbaar blijft voor interlands en voor de Cup Final, de eindstrijd van het bekervoetbal.

Volgens Khan betekent een overname dat de Engelse voetbalbond geld overhoudt en dat kan steken in de opleiding en ontwikkeling van jonge spelers. De FA heeft laten weten wel een bod te hebben ontvangen, maar wil verder niets loslaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl