Ten Hag: titel Jong Ajax zou uitstekende prestatie zijn

Ten Hag: titel Jong Ajax zou uitstekende prestatie zijn

Jong Ajax kan zaterdagavond bij winst op MVV Maastricht de titel in de Jupiler League veroveren. De formatie van Michael Reiziger verdedigt een voorsprong van één en drie punten op respectievelijk Fortuna Sittard en NEC.

Erik ten Hag volgt de verrichtingen van de reserves op de voet, maar vindt niet dat een eventueel kampioenschap het teleurstellende seizoen van de hoofdmacht enigszins goedmaakt.

Stand bovenin Jupiler League

W-P Doelsaldo
1. Jong Ajax 37-76 +34
2. Fortuna Sittard 37-75 +39
3. NEC 37-73 +36

"Niet voor Ajax als club, maar voor de opleiding is het wel belangrijk. In de eindfase van de opleiding gaat het om het leren winnen van competities. Jong Ajax heeft die kans. Als het gebeurt, dan zou dat een uitstekende prestatie zijn", zo liet hij weten op een persconferentie.

Noussair Mazraoui

Noussair Mazraoui is nog speelgerechtigd voor Jong Ajax, maar Ten Hag gaf aan dat de kans groot is dat de middenvelder zondag in de basis staat tegen AZ, dat in de eredivisie vijf punten achterstaat op de Amsterdammers. Mazraoui maakte vorige week tegen VVV-Venlo voor het eerst deel uit van de startformatie.

Kasper Dolberg is fit genoeg om tegen AZ te beginnen, bevestigde Ten Hag. De Deense spits kampte eerder met een voetblessure en viel de afgelopen drie duels in.

Of Dolberg ook daadwerkelijk aan de aftrap staat, is de vraag. "Hij heeft wedstrijden nodig om ritme op te doen, maar in deze fase van de competitie is het moeilijk om zo'n speler nog in te passen", aldus Ten Hag.

De Jong

Voor Frenkie de Jong zit het seizoen erop. Zijn in februari opgelopen enkelblessure vergt meer hersteltijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl