NOS VoetbalAangepast

'Gio' over vertrek Wouters: merkte al snel dat directie wilde vernieuwen

Van Bronckhorst merkte al dat directie wilde vernieuwen

De beker is binnen, de competitie is klaar. Feyenoord weet dat het de eredivisie eindigt op een vierde plaats. Giovanni van Bronckhorst weet ook dat er dingen gaan veranderen binnen de club.

Na een teleurstellend jaar krijgt de hoofdcoach volgend seizoen een nieuwe assistent. Woensdag maakte Feyenoord bekend dat het contract van Jan Wouters niet wordt verlengd.

"Ik ga hem zeker missen", stelde Van Bronckhorst op de persconferentie in aanloop naar Sparta. "We hebben drie jaar uitstekend samengewerkt. Ik heb veel van hem geleerd. Zowel als trainer als mens."

'Gio' gaat Wouters missen, spreekt met Van Persie en hoopt op Sparta

Maar waarom drong hij dan niet aan op contractverlenging van Wouters? "Ik kreeg al snel door dat dat geen zin had. De directie wilde echt vernieuwen. Uiteindelijk gaan zij over de langere termijn, ik over de korte. En dus bepaalt de directie."

Landzaat?

Denny Landzaat zou in beeld zijn als opvolger van Wouters. "Ja, dat zou kunnen. Jullie horen het vanzelf", wilde de Feyenoord-trainer daarover kwijt. Landzaat, oud-ploeggenoot van Van Bronckhorst bij Feyenoord, is nu nog werkzaam in de jeugd van AZ.

Zondag speelt Feyenoord tegen Sparta de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. In tegenstelling tot de bekerwinnaar staat er bij die wedstrijd voor de stadgenoot uit Spangen wel iets op het spel.

De ploeg van Dick Advocaat is verwikkeld in een felle degradatiestrijd. Een driepunter in De Kuip zou tot grote vreugde leiden bij Sparta. Advocaat en Van Bronckhorst kennen elkaar goed.

Giovanni van Bronckhorst en Dick Advocaat samen op het trainingsveld bij Feyenoord

Toen 'Gio' in zijn eerste seizoen een serie van zeven nederlagen moest slikken, deed hij een beroep op de ervaring van Advocaat. "Dat was een moeilijke fase voor mij en de club", erkende Van Bronckhorst.

"Ik heb toen veel aan zijn ervaring gehad en kreeg uiteindelijk van hem de bevestiging dat ik goed bezig was. Dat was erg fijn voor mij in die periode." Prompt verloor Feyenoord geen wedstrijd meer, eindigde het de competitie als derde en won het de beker.

Sparta in de eredivisie

Het lijkt erop dat de Rotterdammers zondag aantreden met veel wijzigingen. Het zou Advocaat weleens goed uit kunnen komen. Van Bronckhorst hoopt ook dat Sparta behouden blijft voor de eredivisie.

"Als Rotterdammer zijnde zie ik dat graag. Zodat we volgend jaar weer een Feyenoord-Sparta hebben."

Giovanni van Bronckhorst en Jan Wouters

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl