Arsene Wenger, de trainer van Arsenal
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

De sport van vandaag staat met name in het teken van twee halve finales in de Europa League. Het affiche Arsenal-Atlético Madrid is een unieke: de twee clubs van naam troffen elkaar nog nooit in Europees verband.

Arsenal bereikte in 2000 voor het eerst en het laatst de finale van de UEFA Cup, voorloper van de Europa League. Een verloren finale. Atlético had meer succes; in 2010 en 2012 wonnen de Spanjaarden de cup.

In de andere halve finale neemt Olympique Marseille het op tegen FC Salzburg. De clubs speelden dit seizoen in de groepsfase al eerder tegen elkaar. Salzburg won thuis met 1-0 en in Marseille werd het 0-0.

Beide duels zijn vanaf 20.30 uur live te volgen via een blog op NOS.nl en in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

In de uitzending van het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) is er ook een verslag van de EK judo in Tel Aviv. Vandaag staan vier Nederlanders op de tatami. Bij de vrouwen Amber Gersjes (-48 kg), Margriet Bergstra en Sanne Verhagen (-57 kg) en bij de mannen Tornike Tsjkadoea (-60 kg).

In Langs de Lijn En Omstreken zijn er reportages over de start van de Nederlandse honkbalcompetitie en het WK ijshockey, waarop Nederland het goed doet.

Programma's donderdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
20.30 uur Liveblog Europa League NOS.nl
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl